2009. szeptember 27., vasárnap

Budapest Sprintbajnoksága 2009

A BudaSprint Kupa idén a Budapest Nyílt Sprintbajnoksága is volt egyben. A helyszín: a BUDAI VÁR. Baracskáról 8-an szálltunk vonatra: Kati, Vanda, Janka, Bence, Gyuszi, Bálint, Ádám és jómagam, Kati fehérvári csoportja helyett csak egy SMS jött, a fiúk nem. A versenyközpont az Egyetemi Katolikus Gimnáziumban volt a vár északi oldalán, ezért a Déliből gyalog vágtunk át a hegyen és a Váron, már itt lihegtünk a lépcsőket megmászva, de a verseny kezdetéig helyre rázódtunk. Befutottak az ARAK-os felnőttek is Szepesi Imi, Maki, Guszlev Anti, Grabecz Tibi, aki kislányával vágott neki a nyílt pályának és a "várnézésnek". Bence a F18-as, Bálint és Ádám a F14-es, Gyuszi a F12-es, Vanda a N12-es pályával küzdhetett meg. A 12-es pályákon sok gondolkodásra nem volt lehetőség, három átmenet kínált útvonal választási lehetőséget, egyébként rohanni kellet a gyerekeknek körbe a várba, a fiúknál a mezőny eleje nagyon ellépett, hihetetlen jó időket futottak, így Gyuszi- bár jól ment csak mezőny második felébe fért be. Vanda teljesítménye a lányoknál a második helyre volt jó.

A 14-es pálya (ami egyben az én pályám is volt) már jóval több figyelmet igényelt és a 18 átmenetből 6 esetben már útvonal választási lehetőséget is kínált a gondolkodni vágyóknak. Sajnos Ádámot a közeli oda-vissza fogott pontok megzavarták, és egyiket kihagyta, de Bálint jól ment a 6. helyet megcsípte.


Kiemelném még Bence teljesítményét aki 16-os létére 18-ban indult és sikeresen szerepelt. A felnőttek közül Maki és Tóni jó helyezéseket és igen jó időket értek el. Szenioroknál Imre a dobogó második fokára állhatott és Katinak is összejött egy negyedik hely, az eredmények egyébként Imre honlapján elérhetők http://szepesi.fpn.hu/_dwad_/frameset.php?path=http://szepesi.fpn.hu/arak/result.htm , de akit a részletesebb adatok, átmenetek idejei is érdekelnek az a versenyhonlapján azt is megtalálja. A képek és a nagyobb méretű térképek elérhetők a térkép és képtárunkban, (link itt oldalt)

Nincsenek megjegyzések: