2009. október 27., kedd

Egyesületi Váltóbajnokság

Az idei Egyesületi Váltóbajnokságon két csapatunk állt rajthoz egy női és egy szenior (170). A női csapat indításának ötlete szeptemberben merült fel, mikor Prill Dóri két év kihagyás után újra edzeni kezdett Katinál Fehérváron. Az up.kategóriákban Vanda és Fanni két kategóriával feljebb indult, a 16-os pályát Kitti futotta, Dóri a negyedik helyen futott, a felnőtt pálya Verának jutott. A felkészülés érdekében a lányok rajthoz álltak a Pusztavacson rendezett MOM kupa második napján és terveztünk egy alföldi edzést a Kakashegy térképén. A kakashegyi edzésen Dóri munkája miatt, a Péteri lányok pedig családi okokból nem vettek részt, ráadásul Fanni és Kitti a szerdai edzés időpontjában matek felkészítőre járt és jár (na ennyit a felkészülésről). Vandanak és Kittinek a verseny előtt egy lépésszámlálós, iránymenetes edzést is beitattam, amire az ágasegyházi terepen szükség is volt.
No szóval a felkészülés szempontjából nem túl sikeresen, de azért lelkesen október 23-án időben megérkeztünk a versenyközpontba. Igaz Dóri hajnali háromig dolgozott, így a szokottnál fáradtabb volt. Az év során erőltetett váltó felálláshoz képest módosítottam, nem Kitti kezdett, hanem Vanda volt az első futó, Kitti a második és Fanni a harmadik, majd jöttek a nagyok. 11 kor elrajtolt a női és a férfi mezőny, félóra elteltével kezdtek érkezni a futók. Vanda a 3000 méteres 14-es pályáról 45 perces idővel a 7-8. helyen érkezett, Kittinek jutott a 3300 méteres 16-os pálya, amit 56 perc alatt teljesített, Fanni így a 11. helyen vághatott neki a 4100 méteres 18-as pályájának. Aztán csak vártunk,vártunk - már a tömegrajthoz sorakoztak fel a hátralevő emberek, mikor Fanni megérkezett, így Dóri néhány másodperccel a tömegrajt előtt indulhatott. Fanni a második pontra 50 percet hibázott,így 110 perccet töltött kint, ez a harmadik futók között a 18. helyhez volt elegendő. Dóri fáradtan 71 percet jött a junior pályán, majd Vera 41 percet a hasonló méretű felnőttön. A lányok teljesítménye most a a 18-as mezőnyben a 16. helyhez volt elegendő.
A lányok helytállása dicséretet érdemel, remélhetőleg legközelebb a felkészülés is sikeresebb lesz. A szenior férfi csapatunk Miki, Golyó, Gyuszi, Maki felállásban a hatodik helyett szerezte meg.

Nincsenek megjegyzések: