2012. május 31., csütörtök

Homokháti Maccabi Kupa

Köszönhetően a tavalyi Hungária Kupa kellemes, néha ugyan hőguta élményeinek a pünkösdi hétvégén visszatértünk Balotaszállásra és Mórahalomra. Előbb a terep okán Balotaszállásra, pontosabban a terep ÉK-i felére a Hudák tanya ligetes, selyemfűvel (vaddohány) dúsan meghintett laposára, szerencsére a pályák lenyúltak délre is így a dombokkal, völgyecskékkel hívogató technikás részekből is jutott mindenkinek. Jó rendezés jó pályák és a mórahalmi termálfürdő vize most is kellemes élmény volt. Sajnos a térkép kevésbé sikerült jóra, pontosítva a szín és vonal vastagság néhol olvashatatlanná tették a domborzatot; a durva rét sárgája elfedte a szintrajz barnáját, speciel az én egyik térképem szintvonalainak rajzolata is inkább összemosódott,mint karakteres domborzatrajz volt - vélhetőleg nyomtatási problémák miatt. Ennek ellenére a jól megválasztott NyTR pályákon mindhárom napot sikerült megnyernem és a végén, mert a nyíltnak is jutott érem, a dobogó tetején állhattam.
No persze az utolsó napi eredményhirdetésig még el is kellett jutni, és rengeteg érdekes dolog történt velünk a a három napba zsúfolt 5 futás során. Volt éjszakai DAR bajnokság, Váltó liga futam és az utolsó napra a normál pályába egy mesterséges labirintus is bekerült. Relatíve népes küldöttséggel érkeztünk, vagy kilencen, kicsinykét homokfutni. Az első nap különös meglepetéseket nem hozott, Vanda és Tomi nyerte futamát, Janka és Anna is becsülettel helytállt. S az idősebbek sem szerepeltek rosszul. A futás után áztattuk magunkat a mórahalmi fürdőben, majd Tomi, Robi és Kati még visszautaztak egy éjszakai futásra. Kati nyerte futamát, begyűjtve egy DAR bajnoki címet ezzel. Másnap délelőtt újabb középtávú futam,majd délután a Váltó liga futama. A délelőtt a gyerekeknek nem sikerült fényesen, többet hibázgattak, egyedül Janka javított - futamában a negyedik legjobb időt elérve. Vanda és Tomi rontott , de összetettben maradtak a dobogón. Délután a váltóban Kati és Éva alkották az ARAK váltóját, én Vida Pistával a KSE sokadik váltójaként harcoltunk a jobb helyezésekért, első futóként a negyedik helyen hoztam a szeniorok között a váltót, Pistának sajnos ma nem ment jól és folyamatosan jöttek be elénk. Vanda a Mazsolákat erősítette harmadik futóként egy bronzig segítve a Sári - Imola - Vanda triót. A harmadik nap normál táv várt ránk, szerencsére ez TR-ben nem sok változást hozott. Vanda a vasárnapi hibázások után összeszedte magát és biztonságosan nyerte a napot és az összetett versenyt is.
Tomi nehezen viselte a sorozatterhelést, a harmadik napja nem volt fényes, de pont elég volt még a dobogó második fokához, így igazából nincs okunk az elégedetlenségre. Főleg annak fényében ,hogy az első félév fő versenyén a Diákolimpián a tervezett, vagy inkább remélt eredményt hoztuk, és most lazíthattunk egy kicsit. Persze a presztizs nagy dolog, hozni kell az elvárt és a sajtónak eladható formát, néhány érmet. Ez úgy vélem most is sikerült.

Nincsenek megjegyzések: