2008. november 14., péntek

Eger Nagydíj, Őszi Spartacus kupa

Gyakorlatilag befejeződött az őszi versenyidény, még egy-két nem rangsorló verseny kerül megrendezésre, de azok többségét mi kihagyjuk. Ha megrendezik a Luca kupán természetesen részt veszünk, valamikor december elején.
A Nappali Magyar Bajnokságot követően került megrendezésre a Mátrában (Miskolc és Eger között félúton) a Bükkfennsík kupa. Négyen Bence, Vanda, Janka és én utaztunk le szombaton Miskolcra, ebéd helyett megnéztük a cseppkövekkel zsúfolt István barlangot Lillafüreden. Délután a város másik végén találkoztunk Katival, aki az Országos Bajnokságon is részt vett. Az éjszakát a rendőr szakközépiskola kollégiumába töltöttük, másnap reggel innen indultunk a versenyre. A Lillafüred felé vezető utat most is eltévesztettük, - valahogy elfelejtették számomra követhetően kitáblázni -, de következetesen kelet felé tartva sikerült kiérni a városból, majd egy órát kanyarogtunk az Eger felé vezető úton mire a verseny helyszínére értünk. A verseny komoly nemzetközi mezőnnyel dicsekedhetett 7 jelenleg is aktívan versenyző világbajnok, és számtalan nemzetközi klasszis nehezítette a magyarok dolgát az A kategóriák pályáin. A nőknél az egyesületünket képviselő Gyurkó Fanni lett a legjobb magyar, a 28. helyével, a fiúknál Kovács Ádám (Eger) 4. lett, a következő magyar Szabó András pedig 37. Na, de térjünk vissza a baracskai különítményhez, az eredmény hirdetéskor Vanda N12 D-ben főlényesen 8 perccel verve a másodikat, a dobogó első fokára állhatott, Kati N35 Br-ben pedig a második helyet szerezte meg, Bence nyílt kezdőben szerepelt eredményesen 14. helyen végzett.
Az őszi tanítási szünetnek köszönhetően október 28-án Litéren résztvettünk a MinSport Kupa VI. fordulóján. Az igen nehéz ligetes terepen és a kissé már elavult térképen rendezett versenyen igen szép eredmények születtek: Badics Bence F14 C-ben harmadik helyen, Péteri Fanni N14C-ben harmadik helyen, Mihalovics Ádám F12DK-ban a harmadik helyen, Vékony Vanda N12 C-ben az első helyen végzett. Kittinek most nem jutott babér, nagyot hibázott két pontot is kihagyott. A verseny után még megálltunk Balatonkenesén, megnéztük az őszi Balatont, a gyerekek a vízi csúszdát is kipróbálták igaz most víz nélkül.
A következő hétvégén újabb erőpróba várt ránk a Mátra déli lejtőjén, Cserépfalván az Eger nagydíj. A bozótos, ligetes erdő nem sok jóval kecsegtetett, de a hiányzó rangsor pontok megszerzése érdekében indulnunk kellett. Vanda és Kitti N12 C-ben, Fanni N14 B-ben teljesítette végül sikeresen a versenyt, azért egy éremmel is gazdagottunk Kati N35 A-ban ezüst érmet szerzett. A versenyen a nyári edzőtáborban megismert kolozsvári tájfutók is résztvettek, így a lányok az esti szálláson a cserépfalvi iskola zsúfolt tornatermében a nyári élményeket is feleleveníthették. Vasárnap az eredményhirdetést követően még a bogácsi meleg vizes fürdő medencéit is kipróbáltuk, sötétedésig úszkáltunk, üldögéltünk a meleg vízben.
A versenyidőszak hagyományos záróversenye az Őszi Spartacus Kupa, hagyományosan a Vértesben, de most részben a Somek által javított új Hajdúvár térkép kivágatán. Az eredményesen szereplő öt lány Kati, Vanda, Fanni, Kitti, Janka, közül most Vanda volt a legsikeresebb, mind két nap nyerte N10 D-ben a futamát és összesítésben 8 perccel előzte meg a második helyezettet. Csak érdekességképpen jegyzem ,meg, hogy időeredményével az azonos pályát futó fiúk között is 3 perccel nyert volna.
A versenyekről készült képek, és a versenyek térképei a jobb oldalt levő linkről elérhetők.

Nincsenek megjegyzések: