2009. április 14., kedd

Postás Kupa 2009


Míg az ország nagy része a húsvéti sonka megfőzésén ügyködött mi hatan (no és vagy kilencszáz más tájfutó) Bükkszentkereszt felé utaztunk, vagy 240 km autózás után meg is érkeztünk a Hollóstető alatt elterülő Bodzás rétre, pontosabban kicsit,- ez a kicsi jelen esetben 2 km volt - arrébb, ha már arrébb akkor gyaloglás ami kellett is elgémberedett lábainknak. (Ennek ellenére mindenki a másnapi korán kelésre szavazott, hogy kevesebb gyaloglással ússza meg a következő napot.) Jelentkeztünk fizettünk futottunk, a lányok nem is rosszul Vnada második, Kitti, Fanni a második, harmadik helyen várta a másnapi folytatást.
A lányok térképe:
Származási hely: 2009_0411Postás

Származási hely: 2009_0411Postás

A tornatermi szállás Bükkszentkereszten volt. A Baracskánál kisebb falu természetesen nagyobb tornateremmel rendelkezik, amit sikeresen meg is töltöttünk. Az előrelátóan becsomagolt gyufám segítségével az ott alvók többsége a vacsoráját is meg tudta főzni. (Figyelem tájfutók! A gázfőző mellé mindig rakjatok gyufát is! Mert előfordulhat. hogy én is otthon felejtem.)
S milyen volt a verseny? A háromnapos viadalon közel kilencszáz fő állt rajthoz. Az indulók létszámát és összetételét erősen befolyásolta, hogy ez év augusztusában Miskolcon kerül megrendezésre a sportág világbajnoksága. Mind a férfi, mind a női rajtlistákon több világ és Európa bajnok nevével találkozhattunk. A tájékozódási futás élmezőnyét jelentő finn, norvég és svájci válogatott teljes létszámmal képviseltette magát, és rajtuk kívül még számos nemzet képviselői használták ki a lehetőséget a bükki terepek megismerésére. A felnőtt elit egyéni kategóriák erősségére jellemző, hogy a legjobb magyar eredmény itt egy 10. hely volt, amit az ARAK válogatott tájfutója Gyurkó Fanni szerzett. A baracskai csapat is kitett magáért: Vanda a dobogó első fokára állhatott fel, míg az újonc korcsoportúak versenyében Péteri Kitti második, Péteri Fanni pedig harmadik lett.No persze előbb a második napi pályákat is le kellett futni. Lásd itt:


Na itt meg a dobogósaink:

Akiket éppen a német fiúk röhögtetnek.

Nincsenek megjegyzések: