2010. április 5., hétfő

Érmek a Nógrád Nagydíjról


Vasárnap a normáltávval fejeződött be a Nógrád Nagydíj kiemelt rangsoroló verseny. A Mátrára jellemző kemény, szintes pályákon Vanda mind a két napot megnyerte, így összetettben mintegy 10 perces előnnyel állhatott a dobogó legfelső fokára. A N12 ben a dobogón végzett három lány állt már így együtt,tavaly a normáltávú Diákolimpia dobogóján is, csak a sorrend változott valamelyest, hiszen Vandának most sikerült Rékát is megvernie. Szombaton egy 2270 méteres középtávú pálya, 100 méter szinttel várt a lányokra (és a fiúkra.)Nehezítésként a rajtba vezető út 2200 méter volt 220 méter szinttel, időben jócskán több, mint a Vanda által a pályán futott 20:24-es idő.

Vasárnap, mintegy 400 méterrel hosszabbra sikeredett normáltávú pályán küzdhettek egymással a lányok,amely a Mátrakeresztestől északra eső területtel ismertette meg az indulókat, nem maradhatott ki az apró kúpoktól, szikláktól zsibongó - Skandinávia névre keresztelt - technikás rész sem. Vandának az első pontra volt egy 2 perces hibája, korábbra várta a pontot, de hamar javított és a későbbi pontfogásoknál a hiba nem befolyásolta túlzottan, így 21:31-t futva ezt a napot is nyerte.

Hogy a címben jelzett többesszám meglegyen arról Janka gondoskodott, aki a nálánál idősebbek között szerzett összetettben egy ezüstérmet az N10D kategóriában. A szombati napot nyerte, vasárnap a könnyebb pályán harmadik lett. Mindkét nap harciasan küzdött, bátran elhagyta a szalagot, megfutotta az emelkedőket, s ez az eredményben is meglátszott.

Nincsenek megjegyzések: